Модулни формирования на Военноморските сили продължават да помагат на населението в преодоляване на последиците от тежката зимна обстановка.

На 10 януари по искане от областния управител на област Варна и след разпореждане на контраадмирал Митко Петев - командир на ВМС, група от 7 военнослужещи с ръководител подполковник Мирчо Добрев с високопроходим специализиран автомобил верижен булдозер БАТ-М от в.ф. 34410-9 (Варна) и лек автомобил с повишена проходимост проби път по маршрут село Каменар, село Куманово, село Калиманци.

След обилният снеговалеж през нощта на 10 срещу 11 януари същата група на 11 януари 2017 г. разчисти снега в с. Каменар и продължи да пробива път по маршрута село Куманово, село Калиманци.

Също днес, 11 януари 2017 г., втора група от 9 военнослужещи с ръководител капитан Велин Иванов с верижна бронирана машина МТЛБ и трактор К 700 А с гребло от в.ф. 38010 – Варна, и лек автомобил с повишена проходимост УАЗ–469 пробива път в община Долни Чифлик по маршрут с. Кривини, с. Солник, с. Бърдарево, с. Голица, с. Булаир. Същите осигуряват и оказват съдействие и помощ на екипите на „Енерго Про” за възстановяване на електрозахранването.