Съветник на Кунева подаде оставка след скандала с голите снимки

img

Директорът на 51 СУ „Елисавета Багряна“ в София - Асен Александров и съветник в Министерството на образованието и науката, подаде оставка след разговор с министър Меглена Кунева.

Директорът на 51 СУ „Елисавета Багряна“ в София - Асен Александров и съветник в Министерството на образованието и науката, подаде оставка след разговор с министър Меглена Кунева. Оставката е приета, съобщиха от МОН.

„Вярвам в прокуратурата и очаквам след проверката името ми да бъде изчистено от всякакви съмнения и недостойни обвинения“, подчертава Александров в мотивите за оттеглянето си. Поводът е обявената от Софийската районна прокуратура проверка за автентичността на появилите се негови снимки и както и за разпространителя им в социалните мрежи.

Министър Кунева е възложила на Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието София, проверка за изясняване на случая.

Кастрева е поискала писмени обяснения за установяване на фактите около случая. До приключване на проверката Асен Александров е в отпуск като директор на училището.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Мъж се самозапали в бургаското село Извор

Жилищен квартал в Айтос негодува срещу база за дървопреработване

Убийството на 11-годишната Никол в Бургас