Созопол през 2017: Нова автогара ще отпуши града, игрище в Атия ще приема отбори през зимата

Созопол през 2017: Нова автогара ще отпуши града, игрище в Атия ще приема отбори през зимата

Общество 2983 1

БургасИНФО

Нова автогара, която ще се намира в новия квартал над стадиона в Созопол, ще разтовари движението към Стария град. Игрище в Атия пък ще даде възможност да се приемат отбори и през зимата. Рибарите в Черноморец ще имат ресторант, тоалетни и съблекални на новото пристанище. Тези три проекта ще бъдат реализирани през 2017-та година.

„За тях имаме изтеглен заем, който ще бъде усвоен през новата година. Новото игрище ще бъде с изкуствена настилка, за да може да развиваме започната идея за спорта в общината. В момента стадионът и малките игрища в Созопол и Черноморец – не са достатъчни. Новото игрище ще бъде с нормални размери, ще покрие изискванията от страна на отборите, които биха дошли да лагеруват през зимата в Созопол. Имаме много запитвания, но аз ги връщам, защото само с едно естествено игрище – не можем да ги поемем. През зимата теренът се разкалва и се унищожавата цялото покритие, а това ни струва пари, които не можем да ги вземем от отоборите“, каза кметът Панайот Рейзи.

Той посочи, че през 2017-та година Созопол ще запази социалната си политика.

„Не можем да се оплачем от 2016-та, тя беше добра за нас, имаше инциденти, но далеч по-малки от тези в световен мащаб. Конкретно в Созопол имахме даже най-доброто туристическо лято от години, имахме добра природа, нямахме наводнения, стихийни бедствия и катаклизми. Рибарите имаха богат улов.“, добави градоначалникът.

Етикети: автогара, Созопол, 2017, кмет, Панайот Рейзи

коментари

1

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com

03.01.2017
14:15

Zahary Potter

То автогара и футболни игрища е много хубаво...ама дали не е по–добре да поизчистят пътищата. Ако ли не – и за сформиране на отбор по хокей на лед, че и по фигрурно парзаляне може да се помисли. И Киро Водомера да е спонсор. А и екипът на Др.Рейзи като помогне - може и Държавни първенци да станем..А после и зимна Олимпада да организираме..и т.н. и т.н.