Как се прави коледна елха в Бургас - късаш борчетата от парка и...

img

Възрастно семейство опоска ниските клонки на бул. "Тракия" и драсна да бяга от журналисти 

Как се прави елха в Бургас? 
Нормалните хора си купуват дръвче от пазара, или изкуствена и я украсяват. Тарикатите гледат да минат метър. И понеже гората е далеч да грабнат някой клон, започват да късат направо от парка.

Репортер на "Бургасинфо" засече възрастна двойка на бул. "Тракия" на 24 декември по обед. Докато мъжът разхождаше породистото им куче, жената настървено късаше клонките на големия бор, посаден преди години край тротоара. Съпругът се правеше, че не я вижда, докато тя накъса цял наръч. Оглеждаше се бдително и като видя, че го снимат, двамата търтиха да бягат. Без да пускат клоникте, естествено.   

Неочаквано развиха такава скорост и запчнаха да кривуличат, че изненаданият репортер не можа да ги фокусира. А накрая се скриха в храстите на междублоковото пространство.

Тези борове са садени преди години и са част от красотата и белите дробове на града. Ако всеки започне да ги къса, за да си украси коледната трапеза, ще заприличат на скелети. Глупаво и егоистично е да чупиш клонките, когато една изкуствена елхичка в китайските магазини е пет лева. А ако толкова искаш мирис на бор - купи си истинска.

Но българинът е тарикат. И винаги гледа да мине евтино.

Жалко. Пишем се граждани, а действаме като диви селяни!    

3 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

3 Коментара

 •  
  Дани
  2016-12-26 19:28:36

  Снимката не е много ясна, но бабата и дядото могат да си купят елха. Не са скъпи.

 •  
  Дернев
  2016-12-26 19:27:18

  Ако всеки започне да къса каквото му попадне по пътя - нормално ли е? А доколкото виждам в ръцете на жената има цял наръч клонки. Не е това начинът да си украсим дома.

 •  
  Сериозно ли?
  2016-12-26 19:12:44

  Добре де, ясно, че днес няма много новини, но баш с това ли ще запълните сайта. Тези възрастни хора, просто са решили да си откъснат няколко борови клонки, с които или да си украсят празничната маса и ли да аранжират нещо, с което да се почувстват по-уютно у дома си по време на празниците. Първо, в заглавието, пише, е си взимат елха - питам Ви може ли с две клонки да се направи елха, плюс това за какво им е елха, след като Коледа мина. Радвам се, че не се показа;ли лицата на тези мили хора, защото ако бяхте ги показали щеше да е най-безумното нещо, защото едва ли те са го направили с лоши чувства или искайки да си вземат нещо на далавера. Какво са виновни горките хора, че случайно някоя журналистка ги е видяла и е решила, че с това може да запълни нещо в сайта си! Весела Коледа!

Най-новото

Актуални теми

Балове 2018 в Бургас - блясък, атракция и стил

Зрелищен арест в Бургас: Полиция арестува мъж със син „Опел”

Куче захапа 77-годишия Йордан Русев в центъра на Бургас, остави кървава диря