Кметът на Царево за разкопания пясък край Лозенец: Няма да казвам думи на вятъра, законът ще бъде спазен!

img

Територията, посочена в сигнала, не попада в защитена зона по Законa за защитените територии и Закона за опазване на околната среда, обявиха от РИОСВ-Бургас

Ще направим проверка на сигнала за разкопания пясък край Лозенец още в началото на първия работен ден утре. Няма да кажа думи на вятъра. Средностатистическият жител вярва, че когато се каже нещо сакнадално, то трябва да е истина, а експерите като отидат и направят проверка – истината е друга. Когато имам всички факти в официален вид, ще излезем с нашата позиция, заяви кметът на Царево Георги Лапчев пред БургасИНФО.

Сигналът за разкопаване на дюни от багери край Лозенец, община Царево е получен вчера към 18.30 часа на „зеления“ телефон на РИОСВ – Бургас.

„Територията, посочена в сигнала, не попада в защитена зона по Законa за защитените територии и Закона за опазване на околната среда. Незабавно е уведомена община Царево за предприемане на мерки по компетентност“, заявиха от екоинспекцията.

„Ще изчакам с коментара за случая сега. Ще направим проверка, ако някой е допуснал нарушения, ще го издирим. Законът ще бъде спазен“, добави кметът на Царево.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Мъж се самозапали в бургаското село Извор

Жилищен квартал в Айтос негодува срещу база за дървопреработване

Убийството на 11-годишната Никол в Бургас