„Защо да остана в България и как да се реализирам“ беше въпросът, на който младите хора в Бургас можеха да намерят отговор снощи. Горещата тема, засягаща всеки, който иска да намери своето професионално развитие, беше поставена на семинар, по инициатива на Организацията за закрила на българските граждани (ОЗБГ). Целта бе младежите, които са обезверени и напускат родината ни, да видят, че и тук има възможности за развитие и да им бъдат показани начините за това. Поради тази причина огранизаторите решиха семинара да е безплатен, за да могат повече желаещи да се включат в него. За водещ на лекцията бе поканен Юли Тонкин, който е оратор в сферата на личностното развитие и усъвършенстване.

Очаквано интереса към събитието беше голям. Предвидените 200 места в залата се запълниха рано и много хора останаха прави. Сред специалните гости бяха областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, общински съветници, както и членове на младежката организация на ГЕРБ.

„Събитието беше много добре организирано, Юли е най-добрия оратор, който съм виждал. Той излиза на сцената и е открит за абсолютно всяко нещо, което говори. Не опитва просто да се продаде, а наистина да достигне до хората и да им каже, че в България не е толкова зле, колкото си мислим, и че реализацията не е толкова трудна, ако успеем да монетизираме идеите си. Ако трябва да бъда честен, това няма да промени моето мнение да остана в България, защото плановете ми са да продължа обучението си в чужбина. Но все пак темата бе изключително добре представена и изключително добре бе аргументирано всичко, което Юли каза, и аз съм много доволен, че отделих тези три часа, за да присъствам. Благодаря и на организаторите от ОЗБГ, че мислят за нас младите, ще се радвам да има повече такива събития занапред. Ние се събрахме 18 човека, които посетихме семинара. Нашата преподавалтелка от клуба по приложна психология също ни придружи. Като цяло това за нас беше урок какво е да приложиш езика на тялото си в действие и да използваш мозъка си - тема, която разлгеждаме в момента в клуба.“, каза за БургасИнфо Красимир Събев, ученик от 11 клас в училище ПГРЕ „Г. С. Раковски“.