Един от най-романтичните градове на Балканите - Созопол, влиза в надпреварата за Балканските туристически Оскари с изградения в стила на средновековна базилика хотелски комплекс - „Вила Византия”.

Второто издание на годишните награди Balkan Awards for Tourism Industry 2016 ще се състои на 1.12. 2016 г. от 20 ч. в хотел Premier Best Western София, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.

С красивата си гледка към един от заливите на Черно море „Вила Византия” се превръща в предпочитано място за туристи от цял свят. Хотелът разполага с луксозно обзаведени апартаменти с две спални, дневна с място за хранене, кухненски бокс и баня с вана. Елегантният гурме ресторант предлага специалитети от българската и средиземноморска кухня.
СПА-центърът на комплекса радва гостите с богата гама от козметични процедури и масажи. Релаксиращата музика, благоуханните масла и аромати, създават атмосфера на топлота и спокойствие. Новооткритият фитнес разполага с модерни съоръжения и допълва изобилието от услуги, които хотелът предлага на туристите.

Сред номинираните е и община Приморско с нейните древни културно-исторически богатства.

И Община Пловдив, която все по-успешно се развива като водеща дестинация за културен, събитиен, винен и религиозен туризъм в страната, получи престижна номинация за Лидер в туризма на Балканите от второто издание на престижните награди Balkan Awards for Tourism Industry 2016.

Община Асеновград също получи достойна номинация от Балканските туристически Оскари в категория Културен туризъм.
Асеновата крепост без съмнение е най-интересният и просъществувал най-дълго време паметник на културата в Асеновград – с хронологични граници от старожелязната епоха до началото на 15 век. Крепостта е изградена на непристъпна скала в началото на прохода, свързващ Тракия с Беломорието.