Шефът на „Бургасбус“ инж. Петко Драгнев: Променяме курса на 9 в „Меден рудник“, сутрин до „Одрин“ ще се стига без прикачкване

img

Удължаваме и разписанието на 7А, пълната картина за новата транспортна схема ще я имаме в края на седмицата, ще предложим дългосрочни решения, а не под влияние на емоцията, каза управителят на общинската фирма – превозвач

- Г-н Драгнев, трети ден вече е в сила новата транспортна схема, като от тях днес е първият работен. Тя породи множество коментари и неудобства. Ще има ли промени?

- Нека да уточним, че са минали два почивни дни и половин работен. Пълната картина ще бъде ясна най-рано в края на седмицата. Нека всеки човек да има възможност спокойно да избере подходящия маршрут и автобус, чрез който да се придвижва. Първите дни несъзнателно всеки търси маршрута, който досега е ползвал. Убеден съм, че за всеки има няколко алтернативи, но му трябва време и спокойствие да ги открие. Правим всичко възможно да сме максимално полезни. Това, което променяме в движение днес е, че линия номер 9 вече е безплатна, направихме по-късно последния курс, вместо в 21 часа, той ще е 23 часа, за да могат хората да се приберат в крайните райони на „Меден рудник“. Предвиждаме тази седмица да предложим и друг, малко променен маршрут на този автобус, за да може по-бързо да се стигне от северните райони на „Меден рудник“ до източната артерия и веднага да бъде направена връзката с Б1 и Б2.

Успоредно с това променяме тази седмица и първия и последния курс, съответно по-рано и по-късно на линия 7 А, която е от квартал Лозово, за да могат хората да направят връзка и тези, които работят в Индустриалната зона да имат осигурен транспорт. Подготвяме предложения и за бургазлии, които досега са ползвали 121 от „Меден рудник“ до Индустриалната зона по ул. „Одрин“. Защото в ранните часове наистина е неудобно за прехвърляне по ул. „Спортна“. Идеята е да направим сутрин рано 2 или 3 курса, които да свързват директно „Меден рудник“ с ул.„Одрин“. Но ни трябва време да изготвим разписание.- Постоянно ли следите ефективността на транспортната схема, най-голямото недоволство очевидно е сред жителите на „Меден рудник“. Готови ли сте на други промени?

- Да, в „Меден рудник“ е, затова и промените касаят изключително този комплекс. Усподерно с това увеличхме с по два тролея линиите Т1 и Т2. Това го правим с оглед хората да бъдат обслужвани по-често. Предвиждаме след допълнителен анализ да увеличим и бързите автобуси, така че наистина най-големият комплекс да бъде с максимален достъп до транспорт. Но ни трябва малко време да въведем всичко в дългосрочен план, а не под влияние на емоцията.

- Хората буквално заливат с въпроси шофьори и кондуктори, справят ли се?

- Както за хората, така и за всички служители на „Бургасбус“, които са 850 души, схемата е нова. Ние трябва да предложим решение и то да е работещо. Шофьорите и кондукторите са подложени на стрес, моите уважения към всички тях.

2 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

2 Коментара

 •  
  Милена Петрова
  2016-12-05 13:12:51

  Опровергавам насажданата версия, че транспорта облагодетелства пътуващите от и за ж.к. "М.Рудник". Започвам да си мисля дали това не е всъщност част от "схемата".

 •  
  П.С.
  2016-11-29 22:33:34

  С какъв акъл махнахте спирката на Пикадили, сега за да се качим на Б1, трябва да вървим до предходната спирка. Вие малоумни ли сте???? Дано да има протести, с удоволствие ще отида. Разрушихте удобна и действаща транспортна схема, а най-облагодетелствани са от Меден Рудник. Искаме протест!!!

Най-новото

Актуални теми

Цанко Цанков се бори за рекорд - преплуване на Бургаския залив

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец