Бившият зам.-кмет на Карнобат Жельо Георгиев получи условна присъда заради шофиране след употреба на алкохол. Днес районният съд в Карнобат одобри споразумението на Жельо Георгиев с прокуратурата. Мъжът се признава за виновен за това, че на 30.07.2016 г., около 17.50 часа в гр.Карнобат, обл. Бургаска, по улица „Ивайло“ по посока от ул.“Асен Златаров“ към бул. “Девети септември“, е управлявал моторно превозно средство - лек автомобил марка „Опел“ модел „Астра“ , с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,24 на хиляда, установено по надлежния ред.

Престъплението е по чл. 343 б, ал.1 от НК, поради което на основание чл. 55, ал.1, т. 1 от НК му се определя наказание лишаване от свобода за срок от три месеца, като изтърпяването му е отложено за срок от три години. Георгиев ще трябва да плати и глоба в размер на 100 лева. Бившият общинар е лишен от право да управлява МПС за срок от четири месеца.

Имуществените вреди от престъплението не са настъпили. Определението на Районен съд- Карнобат е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че след скандалния случай, Жельо Георгиев, който беше дясната ръка на кмета на Карнобат Георги Димитров, беше отстранен от поста си.