Бившата водеща на детски предавания кака Лили бе почти единодушно номинирана да си ходи от Вип Брадър.

Причините, които изтъкваха съквартирантите, бяха основно две. По-възрастна е от нас и не се вписва в колектива. И втората – капризна е, прави се на примадона и й носят специална храна.

Странното е, че Вальо Михов е връстник на Лили, но само един го посочи за изгонване. Той заема висок пост, в Къщата е с привилегии, има собствена спалня и никой не смее да го пипне с пръст. Но по-важното е, че участва в среднощните купони, пие наравно с останалите и е „техен човек“. Кака Лили пък не пие, не пуши, не създава конфликти, не участва в интригантски групички и това се тълкува от останалите като достатъчен факт за излишност.

„Не е интересна, никога не взима инициативата“, нападнаха я младите петлета в къщата. Е как да им стане интересна? Като започне да пресушава бутилка след бутилка уиски, да се гаври с останалите и да им измисля прякори, да удря с тигана другите по главите, или да тича от ъгъл в ъгъл и да клюкари де що свари. Тогава като нищо ще стане суперинтригуваща, но пък ще я обвинят, че е злобна.

Явно младите в къщата са егоисти, смятат, че цял живот ще си останат на по 30 и най-много на 40 и… по принцип са застраховани от всякакво остаряване.

Още първия път, когато кака Лили си получи храната в изповедалнята, кротко обясни на скупчените в кухнята любопитни „звезди“, че има болна жлъчка и е на специален хранителен режим. Това не е мой каприз, а просто лекарско предписание, каза извинително тя.

Другите уж кимнаха разбиращо, уж схванаха какво им говори. Но след пет минути забравиха, или се направиха, че са забравили. До един седмината души, които я номинираха, изтъкнаха причината, че не е честно да има отделна храна в хладилника за друг играч.

И го направиха толкова убедително, толкова възмутено, че чак зрителите им повярваха.

Да, те са млади и не знаят какво е жлъчна криза. Спазва се жесток хранителен режим, който е предимно от плодове и зеленчуци, тъмен хляб, леко пилешко месо или риба и горе-долу ядеш само това. Едно малко отклонение от режима може да предизвика такава кошмарна криза, че болният да вие няколко часа от болка, или направо да го метнат на операционната в болницата.

В кошницата на Лили няма сьомга, няма трюфели, няма торти, бонбони и суши, каквото ядеше в Къщата Евгени Минчев и за каквото се беше договорила Кичка Бодурова миналия сезон. Там са сложени само зеленчуци, кисело мляко и бяло пилешко месо. Но това беше причина да я заклеймят като капризна и да я обявят за примадона. И на мен може да ми се яде мляко, нацупи се една от младите глезли вътре.

Лили наистина не е интересен играч, но ако бяха честни, можеха да я номинират само за това. Някак е нелепо да посочиш с пръст някого, само защото е болен. И защото, като по-слаб и уязвим, трябва да си тръгне, за да останеш ти. И както каза Деси Цонева - да му заемеш леглото, защото е отделено от другите.

Но пък българинът не е толерантен, българинът предпочита да излъже, вместо да каже истината, а ВИП българинът е пълен лицемер и… направо да си го кажем понякога пълен боклук!!! И е готов да лази върху трупове в името на една нищо незначеща победа.
Защо?
И той не знае...

А както в предаването, така и в реалния свят повечето се държат по един и същ начин.

Мачкай слабите, за да вървиш напред!

И ако паднат, не им подавай ръка.

Продължавай напред.