Завистлив съсед в Созопол започна война срещу собственик на къща за гости от яд, че бизнесът му процъфтява и можело да стане милионер. От избиля му гняв си изпатиха туристи, срещу които се изсипала канонада от саксии, придружени с крясъци: „Ще ти съсипя бизнеса!“. Стрелбата с кашпи обаче била последствие, предната вечер ядосаният комшия дал старт на битката с пистолет. Екшънът се разиграл на ул. „Кирил и Методий“, която е една от най-гъстонаселените улички в сърцето на Стария град. Дошлите на място полицаи заварили истинско бойно поле. Бесният съсед обаче съвсем артистично заявил, че просто пиел кафе на терасата си, а саксиите, разпилени в двора на хотелиера, изобщо не били негови.

Гостите на семейния хотел били събудени от изстрели в 01.30-02.00 часа посред нощ, идващи от двора на съседната къща. За щастие среднощната стрелба се разминала без инциденти.

На следващия ден, около 09.30-10.00 часа сутринта, по време на закуската в хотела, се чул страшен шум от хвърчащи тежки предмети. Служители на къщата за гости, чийто собственик е местният жител Вузев, хукнали навън, като видяли, че целият двор е засипан с пръст, а съседът хвърлял собствените си саксии към туристите, седящи на верандата в задния двор. В резултат на изблиците на съседа, гостите си тръгнали от къщата, като по време на екстремната ситуация в нея имало 14-15 човека и пет души персонал. Съседът крещял на Вузев, че бил милионер, че ще затвори къщата му, че няма да има нито един турист, защото всички ще ги изгони. Екшънът се разиграл преди дни, заради междусъседска омраза, която продължава цели 25 години.

Съседът е задържан за хулиганство.