Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова прие оставките на главен комисар Антонио Ангелов и на старши комисар Йотко Андреев, ръководил процедурата по ЗОП и сключил договора за наемане на автобус за транспортиране на незаконно преминали лица и задържани лица във вътрешността на страната, съобщиха от Министерството на вътрешните работи.

Още вчера по разпореждане на ръководството на МВР започна обстойна проверка и преглед на процедурата. Проверката ще продължи до изясняване на всички детайли.

Припомняме, че причината е спечелена обществена поръчка за превоз на мигранти от задържан за трафик на бежанци край Царево. Премиерът Бойко Борисов определи скандала като „Срам“!

„Вчера, когато го научих разпоредих на вътрешния министър ръководството на Гранична полиция да си подава оставката и да напуска постовете си. При тези усилия, които полагаме, изведнъж – заради недоглеждане или заради някой, който си е правил далавера, да се случи това. Трябва да се понесе веднага отговорност, а за такъв скандал носи отговорност директорът и зам. директорът. След като не са взели мерки – не са за тези постове. Надявам се до края на днешния ден вицепремирът да постави ниви хора. Ако не – ще го направя аз. Има хора, които са ми направили добро впечатление, когато съм обикалял границата. Министър Бъчварова не може да понесе отговорност за хората в десетките служби, които вземат заплати.“, заяви днес по-рано премиерът.