От страна на Аагенция „Пътна инфраструктура“ на територията на община Камено не са извършени никакви ремонти, не са вложени никакви средства за тази година. В много дворове на къщи има резервоари на камиони, брони и други изпадали части на автомобили, които са се опитали да преминат през Околовръстния път. Аз имах уверение, че през 2016-та ще бъдем включени в плановете за ремонт на шосето, успокоявал съм населението. В началото на лятото, когато се усили трафика от преминаващи автомобили към Южното Черноморие, хората почнаха да питат кога ще бъде пуснат околовръстния път, за да може да изнесем част от автомобилния поток. В петък и събота не може да се пресече главната улица в града. Това каза днес кметът на Камено Жельо Вардунски, който беше днес заедно с местните жители на барикадите, блокирали Камено, в знак на протест срещу окаяното състояние на Околовръстния път.


Проблемът е голям, защото по този участък би трябвало да минават товарните автомобили и част от леките коли. Истински трапове обаче са осеяли пътя, движението по него е кошмар дори за високопроходими машини. Това принуждава всички шофьори да минават през центъра на града. Така освен, че поема трафика от магистрала „Тракия“ към Южното Черноморие, по централния общински път се движат и тежки камиони, което води съответно и до неговото разбиване. В същото време Околовръстния път, който е държавен, продължава да се разрушава все повече и повече. Докато траеше блокадата на града днес, именно по него бяха принудени да се движат всички автомобили, идващи от вътрешността на страната към курортите на юг. Макар че шофьорите бяха като на оф роуд състезание и псуваха разбитите пътища, масово поздравяваха протестиращите, след като сами се убедиха какво е състоянието на участъка.

На хората им направи впечатление, че дори няма проект за ремонт на пътя. Това беше едно от нещата, което разбуни духовете. Аз срещу населението няма да тръгна, не мога да кажа на черното бяло. Живея тук, виждам какво става, хората са прави. Пътят се нуждае от основен ремонт. Нужни са около 2 мр. лева. Написах второ писмо под давлението на Общинския съвет и Инициативния комитет за предоставяне на справка за предвидените средства за ремонт на държавните пътища на територията на Камено“, каза кметът Вардунски. Той напомня, че на територията на общината има регистрирани 7961 автомобила, от които 6234 леки и1727 товарни, за които се плащат винетни такси.