Бившата половинка на бизнесмена Йордан Динев – Зорница, е преживяла кошмарен период на паник атаки и мрачни мисли, от които се измъкнала чрез психология, хомеопатия, йога и творчество. За тежкия етап, през който е преминала, и за настоящите си начинания в Несебър тя разказа в предаването „На кафе“.

Преди години Зорница почуствала изтръпване на главата и ръцете и потърсила помощта на лекар в Бургас, който след изследвания й поставил диагноза Множествена склероза. Тя отишла на допълнителни прегледи в София, но било петък. Няколко дни преживяла истински ужас, докато във вторник лекуващият лекар скъсал рецептата, защото се оказало, че диагнозата не е вярна. Вместо да се зарадва обаче, Зорница Петкова продължива с тревожните мисли за здравословното си състояние.

„Колкото и книги за положително мислене да си прочел – трудно се контолираш. Искам да съм положителен човек, но доста от близките ми изтърпяха моето мрачно настроение. Намирала съм лоши и грозни предмети в дома си, като един от тях например беше прилеп в зелена мрежа - беше шок, когато го намерих на терасата си. Почнах да търся помощ от психолози и психиатри. Ако имаме проблем с кожата ходим на козметик, когато страда душата ни – трябва да отидем при терапевт. Помогна ми много хомеопатията, както и йогата, медитациите. Аз съм малко мързелива, купувам карти за фитнес и до там“, разказа откровено Зорница Петкова. В този период тя качила 15 килограма. „Това беше вид хранително разстройство. Ужасно ми беше. Не исках да карам кола, състоянието ми се превърна в паник атаки.“, разказа тя.

Днес обаче е успяла да се измъкне от тежкото състояние и твори усилено. В края на месеца предстои да представи в Несебър арт инсталация с участието на още 50 автори.

Зорница Петкова има трима сина от бизнесмена Йордан Динев.

Големият – Иван, е на 16, средният на 13, най-малкият на 10. Иван и най-малкият учат в Бургас, а средният – Митко, е в София. „Те се вълнуват от всичко и ми помагат. Всеки може да отиде в мола, а аз измислям други забавления – водя ги в гората. Най-големият син ме изненада като направи романтична вечеря за мен и мои приятелки. Тя беше на една яхта, акостирала на пристанището. Изпълни душата ми. Разстроих се с музиката, която чух. Гордея се с него, неговата съпруга ще бъде много глезена“, каза Зорница Петкова.