При стартирането на Националната програма за безплатното саниране, кметът Димитър Николов пое ангажимент да благоустрои околните пространства на първите 10 сгради, които най-бързо и качествено подготвят необходимите документи. Сред отличниците са цели 5 стари панелни блока от териториална дирекция "Изгрев" - 57, 32, 7 и 20 в к-с "Изгрев", както и бл. 40 в к-с "Зорница". Така, освен с нова визия на сградите, жителите им ще се сдобият с обновени паркинги, озеленяване, паркова мебел, тротоари или детска площадка. Това зависи от географията на съответния терен и нуждите на хората, така че Община Бургас изработва индивидуални проекти за всеки от петте блока.

През новата година ще продължи програмата за обновяване и увеличаване на паркоместата в комплексите "Зорница" и "Изгрев". Спортна зала "Бойчо Брънзов", например, е едно от местата, където това трябва да се случи. И тази година акцент в работата на Общината ще са тротоарите, за да се подобрят възможностите за придвижване пеш.

Предстои до няколко месеца да заработи реално новата транспортна схема на Бургас. Едната крайна точка на Бързата автобусна линия е в северния край на града - в "Изгрев". С пускането й в експлоатация жителите на този комплекс, както и на съседния "Зорница", ще се придвижват още по-бързо и удобно до центъра или до всеки друг градски район. "Умно кръстовище" ще се появи скоро в непосредствена близост до църквата "Свети Атанасий". То ще следи къде има най-много изчакващи автомобили, за да им дава с предимство зелената светлина. Това нововъведение, както и пешеходният надлез при хотел "Мираж", който се монтира в момента, е част от изпълнението на проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас".

През 2016 г. трябва да продължи и строителството на многофункционална спортна зала "Арена Бургас", също на територията на к-с "Изгрев".

Бюджет'2016 бе представен вчера на хората от ТД "Изгрев" от зам.-кмета Красимир Стойчев, териториалния директор Пенка Паспалева, гл. инженер на Общината Веселина Цакова, зам.-управителя на "Бургасбус" Любомир Атанасов, кметският наместник в Сарафово - Ниделин Недялков. Присъстваха още общинските съветници Красимира Маркович и Петя Кънева.