Министърът на околната среда награди победителите в конкурса „Водата е живот“

Областният управител Вълчо Чолаков предложи картините на малките художници да красят стените на Областна администрация.

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева награди малките победители  в  конкурса „Водата е живот“.

Конкурсът традиционно се организира от ВиК-Бургас в навечерието Международния  ден на водата 22 март.  Тази година в него  участваха 450 рисунки на деца от всички учебни заведения и школи на територията на морския град. Най-добрите 60 бяха изложени в залата на бургаските художници и получиха отличия лично от министър Василева, областния управител Вълчо Чолаков, кмета Димитър Николов, зам.-кмета Атанаска Николова и изпълнителния  директор на ВиК Бургас инж. Ганчо Тенев.

„Сигурен съм, че след време, като погледнете архивите, в тях ще пише две неща за този ден. Първото е, че е имало слънчево затъмнение, а второто, че ВиК са открили 13-та поредна изложба”. Думите на пресаташето на ВиК-Бургас Димитър Гюров зарадваха десетките родители и деца, изпълнили залата. До официалните гости стоеше и малката художничка, създала плаката на „Водата е живот”.

„Благодаря на всички деца, които се включиха в инициатива, защото съм убедена, че точно чрез тях се формира отношението към околната среда, към толкова важните природни ресурси, които трябва да съхраняваме точно заради децата и техните поколения. Благодаря и на учителите и родителите, които подкрепиха изложбата, която е традиция за Бургас и се провежда за 13-ти път. Благодаря на бургазлии, защото освен, че е най-добрият град за живеене и има най-талантливите деца, това е градът, който има най-добро и модерно отношение към природата и поставя като свой приоритет екологичната политика. Затова специални багодарности за кмета и зам.-кмета”, каза министър Ивелина Василева.

От своя страна кметът поздрави децата и призова организаторите догодина освен изложба да направят и конкурс за есе на същата тема.

„В град Бургас доскоро тръбопроводите бяха от времето на „Бийтълс” – децата не са чували за групата, но техните баби и дядовци знаят кои са. Със съдействието на ВиК-Бургас голяма част от тях бяха сменени, което ни дава възможност да пием чиста и качествена вода”, каза кметът Димитър Николов.

Областният управител Вълчо Чолаков предложи картините на малките художници да красят стените на Областна администрация, защото платната са изключително живописни и истински.

 

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Двама са светкавично задържани за изнудване в Приморско

Огнен ад в Средец, загинаха баща и две деца

Пожар унищожи бившата постройка на детска градина срещу хотел "Приморец"