Курсовете на „М-Бус” между Бургас и Поморие стават на кръгъл час

Курсовете  на „М-Бус” между Бургас и Поморие стават на кръгъл час
Курсовете  на „М-Бус” между Бургас и Поморие стават на кръгъл час

Общество 1067 4

От  1 ноември най-големият бургаски превозвач „М-Бус” въвежда ново разписание по линията  Бургас - Поморие. Автобусите вече ще тръгват на всеки кръгъл час - от 06:00 ч.  до 20:00 ч.

 „Въвеждането  на новото  разписание е свързано с изискванията на Наредбата за обществен превоз на пътници. Според последното й изменение трябва да заработят нови правила за интервали между курсовете при различните видове транспортни схеми.  По линии, с които се обслужва областна транспортна схема,  интервалите  трябва да  бъдат 1 час”, каза Румен Христов – управител на „М-Бус”.

Новото разписание реално запазва съществуващия до момента брой курсове, но ги разпределя пропорционално между „М-Бус”, като бургаски превозвач и този в община Поморие, чийто график също се променя  от 1 ноември.

В Бургас автобусите тръгват от автогара „ЮГ”, като сега  това ще става от нов сектор – № 1А, който ще бъде обособен между сега съществуващите 1-ви и 2-ри сектор.  Това се налага понеже  от досегашния  тръгваха и автобусите за Созопол, а с влизането в сила на новата схема би станало застъпване в часовете.

Направлението Бургас – Поморие е едно от най-натоварените през цялата година както през летния сезон, така и през зимата, когато основният пътникопоток  е от ученици. Кондукторите по линията са с касови апарати и вместо билет издават фискален бон. Превозвачът  е сред първите, които изпълниха изискването за въвеждане  на фискални устройства при издаването на билетите.

Със започването на учебната година от „М-Бус” започват да  се натъкват на ученици с фалшиви абонаментни карти. Последните три случая са от близките няколко седмици.

„Натъкваме се на фалшиви карти, които очевидно са издадени от един и същи човек. Това са не добри фалшификати, върху сканирана хартия,  която МБУС вече не използва. Ние имаме опит в борбата с подобни злоупотреби. Отделно в самите карти са вградени няколко елемента, чрез които кондукторите могат да разпознаят дали картата е истинска. Затова е по-добре опити за фалшификация на карти да не се правят”, каза Румен Христов.

Етикети: М-Бус, автобуси, Румен Христов, Бургас

коментари

4

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com

29.10.2013
11:01

До Постоянен пътник

Сарафово е квартал на град Бургас- в този ред на мисли линията се обслужва от градския превозвач Бургас Бус и чрез кръстосано субсидиране на линиите се поддържа цена от 1 лев за всички дсетинации в рамките на града, което е малко несправедливо от гледна точка на разтоянието. Трябва да има зониране, т.е. ако пътник пътува на кратко разтояние да плаща по-малко от този пътуващ на по-дълго. С две думи, цената на билета до Сарафово е не пазарна и трябва да се повиши, иначе ще продължаваме да плащаме всички граждани за евтиното на тези които ползват обществения транспорт - чрез бюджета на общината. Надявам се да съм бил ясен за публиката.

28.10.2013
18:26

Постоянен пътник

На какво основание билета от Бургас до Поморие е 3.50 лв, от Сарафово до Поморие е също 3.50 лв, а от Бургас до Сарафово е 1 лев??? От Поморие до Сарафово е 3.50 лв, а от Поморие до Бургас - също 3.50 лв? Коя е "умната" глава, измислила това и какви са доводите?????????????????????????????

28.10.2013
17:30

Пътник

Може ли някой да обясни защо цените на М-Бус са толкова високи? От Каблешково до Слънчев бряг 3.70лв.. За 18 километра. ?

28.10.2013
11:36

нарушения

А кога ще започнете да продавате билети в микробусите за Поморие, преди "Автомобилна Администрация" или НАП да научат?