Фолклорни танци преобразяват центъра на града в подкрепа на Бургас 2019

img

На 5 октомври (събота) клуб по български народни танци “Чанове” ще преобрази центъра на Бургас в подкрепа кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019 г.

На 5 октомври (събота) клуб по български народни танци “Чанове” ще преобрази центъра на Бургас в подкрепа кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019 г. В 10 часа, тръгвайки от площад “Тройката”, талантливите танцьори от клуба ще зарадват бургазлии с атрактивно фолклорно дефиле, което ще премине по ул. “Александровска” - до сградата на Общината. Там от 11 часа публиката ще се наслади на специалния концерт по повод четвъртия рожден ден на клуб “Чанове”.

“Чанове” със своите над 1500 членове и представителства в осем града – София, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Пловдив, Елин Пелин и Чирпан, е най-големият национален клуб по български народни танци и хора в България. Той е основан през 2005 година в София от Милена и Костадин Господинови, а от 2009 година работи и в Бургас под ръководството на Албена и Севдалин Трендафилови. За кратко време придобива популярност с методиката си и високия професионализъм на своите кадри. В Бургас членовете му надхвърлят 200 души. През месец октомври се откриват нови групи за начинаещи в ОУ “Любен Каравелов” в ж.к. “Възраждане”, както и в ОДЗ №2 “Звездица Зорница” в ж.к. “Зорница”.

Информация за клуб “Чанове” може да намерите в официалния им сайт:

www.chanove.com  

Събитието подкрепя кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата през 2019 г. Повече за инициативата можете да видите на:

www.facebook.com/Burgas2019

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Огромен пожар в ж.к. "Славейков", изгоряха заведение и магазин

Екшън в ромската махала на Горно Езерово

Бургаската 2017- красива, зрелищна, жестока и романтична (ОБЗОР НА ГОДИНАТА ВИЖ ТУК)