Изграждат първата рибна борса у нас

img

Изграждането на рибната борса ще дава възможност на рибарите за директна продажба.

Проект за изграждането на първата рибна борса у нас е подготвила бургаската фирма за внос и износ на риба и рибни продукти „Атлантик”. Към момента в страната ни няма такова място.

Борсата ще обхване широк кръг от потребители. Там риба ще могат да пазаруват както корпоративни, така и крайни клиенти, обясни изпълнителният директор на „Атлантик” Ивайло Русинов. От първа ръка риба ще могат да купуват ресторантьори, търговци и домакинства

Подобни средища в много страни в света са неизменна част от морските градове. Тези борси предоставят възможност на хората, занимаващи се с риболов регламентирано да продават улова си и да получат реална цена за него.

Изграждането на рибната борса дава възможност на рибарите за директна продажба. Крайният клиент пък ще купува от първа ръка и при това прясна продукция без участието на прекупвачи. Контролът на място също ще гарантира качеството на предлаганата стока.

Това ще регулира пазара на риба по цялото Южно Черноморие и ще развие риболовната индустрия.

Поради липсата на рибна борса у нас в момента част от рибарите с малки лодки продават улова си полулегално.

Рибната борса ще свие и „сивия сектор” по отношение на нерегламентирания улов и предлагането му. Ефектът ще се почувства веднага след реализирането на проекта на „Атлантик”. До борсата ще бъдат допускани само рибари, които са регистрирани и могат да гарантират за произхода и качеството на предлаганата от тях стока.

 

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Куче захапа 77-годишия Йордан Русев в центъра на Бургас, остави кървава диря

Огнена стихия в ж.к. Славейков, две коли горят до блок 53

Две коли изгоряха до бл.53 в бургаския жк. "Славейков"