В Бургас утре изследват безплатно за СПИН

В Бургас утре изследват безплатно за СПИН

Общество 1128 0

Мобилните медицински кабинети ще са разположени, както обикновено, до БСУ, на площад "Тройката" и до Часовника. Кампанията е във връзка с 1-ви декември-  Световен ден за борба със СПИН.
Мотото на инициативата е „Животът е безценен”. Тя ще се осъществи с подкрепата на Национална програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” към Министерство на здравеопазването.
Партньори са още: РЗИ, Сдружение „Равновесие“, Сдружение „Доза обич“, Сдружение „Областен ромски съюз“, Сдружение „Каритас София-клон Бургас“, Общински младежки клуб „J.J.Cool A“, БМЧК, Бургаски детски младежки парламент, AIESEC  Burgas и др.

Безплатните и анонимни изследваня ще са от 10,30 до 13,30 часа. Паралелно с това ще се раздават здравно-информационни материали, предпазни средства и червени лентички.

На самия 1-ви декември от 18 часа ще има младежко огнено шествие в подкрепа на борбата срещу ХИВ/СПИН /от сградата на Община Бургас до сградата на Районен съд/. Традиционно ще бъде запалена и огнената панделка пред сградата на съда.

Етикети: Бургас, СПИН, кампания

коментари

0

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com