“Автобус на толерантността” тръгва от Меден рудник

img

За осма поредна година в Бургас и региона се отбелязва международния ден на толерантността.

За осма година Бургас отбелязва Международния ден на толерантността. Днес в 13:00 ч. от к-с „Меден рудник” ще тръгне пътуващ „автобус на толерантността”, който ще пристигне в центъра на град Айтос, където ще бъде посрещнат от младите хора на града. Там те ще се включат в разнообразни игри и ще отправят своите послания за толерантност и разбирателство. Организатори на инициативата са фондация „Астика”, сдружение „АСУ Делфи”,  основно училище „Найден Геров” - Бургас. В тазгодишната инициатива, която за пореден път ще прерасне в месец на толерантността са включени многобройни дейности като: обучения по толерантност и човешки права, кръгли маси, дискусии, конкурс за най- атрактивно послание.

Международния ден на толерантността е обявен за такъв от XXVIII-та Генерална асамблея на ЮНЕСКО, проведена през 1995 г.

Толерантност означава уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в нашия свят, на нашите форми на самоизява и способите за проява на човешката индивидуалност” – се посочва в Декларацията за принципите на толерантността, приета от ЮНЕСКО.

Инициативата „Толерантност- хармония в многообразието” се реализира с подкрепата на НЦЕМПИ – Национална програма за младежта (2011-2015), Община Бургас, Община Айтос и Младежки информационно-консултантски център „МИКЦ-Астика”.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Милен, представящ се като Мария във фейсбук, си отива вкъщи при баба си

Скандално видео показва методи на възпитание в ДГ "Брезичка" в Бургас

Млад мъж е издъхнал на площадка на 8-мия етаж в ж.к. "Братя Миладиови"