Петима пребити на митинга срещу "Свидетели на Йехова"

img

5-ма души бяха ранени, а 10 са задържани във Второ районно управление - Бургас, след  сблъсък между свидетели на Йехова и членове на ВМРО-Бургас. Това се случи около 19 часа днес, по време на протеста, организиран от партията срещу религиозната общност. Протестът бе насрочен днес, защото на този ден последователите на "Свидетели на Йехова" честват разпъването на Исус на кръста.

5-ма души са ранени, а 10 са задържани във Второ районно управление - Бургас,   след  сблъсък между свидетели на Йехова и членове на ВМРО-Бургас. По информация на наши читатели в сблъсъка е имало и симпатизанти на футболен клуб „Нефтохимик".

ВМРО-Бургас  организира протест срещу последователите на религиозната общност пред сградата на църквата, която се намира до блок N40 в к-с „Славейков".  Протестният митинг е насрочен в деня, когато Йеховистите празнуват разпъването на Йисус на кръста. "Те проповядват, че Исус е разпънат седмица по-рано, което не е така. Това е и поводът за протеста - натрапването на фалшива и опасна религия", разясниха от ВМРО.

„За протеста от ВМРО не са поискали разрешение нито от полицията, нито от Общината", съобщи говорителят на ОДМВР- Бургас. В същото време обаче за протеста бе съобщено официално от партията преди няколко дни, с призив всички родолюбиви бургазлии да го подкрепят. Протестът официално се подкрепя и от двата футболни клуба на Бургас - "Нефтохимик" и "Черноморец", твърдят от ВМРО.

Пострадалите петима души са от "Свидетели на Йехова", били са бити от членовете на ВМРО, е първоначалната информация. В момента те се намират в болницата, където се установява колко тежко са ранени, имат ли счупвания и ще се наложи ли хоспитализиране. Първите впечатления на медиците са, че пострадалите не са тежко ранени и вероятно ще бъдат превързани и изписани.

Сред десетимата задържани в полицията е и лидерът на ВМРО в Бургас Георги Дракалиев.

„Боят започна още преди да е започнал митингът.  Аз самият се намирах отстрани на църквата, така че не знам какво се е случило", каза Дракалиев.

Председателят на  фенклуба на „Черноморец"  потвърди за BurgasInfo, че е бил на шествието  от Учителския институт до залата на "Свидетелите на Йехова", но след това си е тръгнал.

„Не зная за други фенове на отбора, поднесохме цветята и си тръгнах. Не зная, че се е стигнало до бой", каза Неделчо Харизанов. 

Участието на фенове на "Нефтохимик" не е потвърдено официално, въпреки че от ВМРО съобщиха, че и те ще участват в митинга.

Как точно се стигнало до боя, очевидците вече не помнят. "Членовете на ВМРО се бяха събрали пред молитвения дом с байряци, мегафони и цветя. Вътре йеховистите се молеха, а те викаха срещу тях и полагаха цветя около църквата. В един момент отвътре излязоха няколко души, боят стана за секунди", разказаха очевидци.

Това не е първият протест на ВМРО срещу молитвения дом на йеховистите в "Славейков". Те протестираха още докато се строеше храмът с надеждата, че домът няма да бъде построен. В същото време "Свидетели на Йехова", макар и да проповядват доста различна от официалната християнска религия, са официално регистрирано вероизповедание у нас.

 

21 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

21 Коментара

 •  
  yupdDNjTWq
  2013-03-16 11:48:04

  buy ativan lorazepam ativan vs xanax - ativan tablet

 •  
  Marcella23Delacruz
  2011-11-12 00:11:54

  The business loans are important for guys, which want to ground their own organization. In fact, that's very easy to receive a consolidation loan.

 •  
  Милена
  2011-04-20 20:54:07

  Това е ужасно! Що за общество сме ние българите? Каквито и да са Свидетелите на Йехова са хора, като всички останали! Защо не отидат тия вандали да трошат така в Парламента, понеже държавата ни е с краката нагоре, а са тръгнали да нападат хора, които няма да им посегнат и са миролюбиви? Нямам думи да изкажа възмущението си!

 •  
  Милена
  2011-04-18 22:12:12

  @Левски : "да зарибяват децата ни" Кой пък ти иска нефелното поколение?! :D То е достатъчно опропастено от ярки примери като теб с твоите опасни шовинистични възгледи.Ако ми кажеш сега, че за човек, приканващ към насилие на верска основа и поругаващ светлото име на Дякона, малките зверчета представляват ценност, ще се спукам от смях! :D :D

 •  
  Жандарм
  2011-04-18 18:29:58

  Левски аз не съм свидетел ама ако видя някои от тея помиярчета пак с кеф ще ви ритам поне имам законно право ако застрашавате човешкия живот.Видяхме ги и поповете колко са вярващи в бога че имат мерцедеси и бмв-та и фирмички вярвам че ако христос беше тука на земята те щяха да го разпънат

 •  
  hristo
  2011-04-18 17:32:05

  Тоя дето се е писал "Левски" по-долу - ЗАСРАМИ се ве дудук! Мнението си е твое, можеш да си го имаш и споделяш. НО нямаш никакво право да се именуваш с името Левски. Явно и грам предства си нямаш за какво се е борил, щом за такова изказване се подписваш с неговото име. Мнението си е твое. Подпиши се с твоето си име. Ама не!! Всичките мижитурки са едни и същи - правят си тъпашките изпълнения и си лепват по някое велико име наготово, че да си докарат тежест. Патриоти, искате кауза за която да се борите - ето една: "ЗАТВОР за всеки, опетнил с поведение или изказване някоя от националните ни светини, между които са и Ботев, и Левски, и ВМРО". Ха да видим стиска ли ви?? Едва ли.

 •  
  astra
  2011-04-18 17:19:07

  Всеки има свободна воля как да вярва, всеки избира сам в какво да вярва, стига да не проявява агресия и насилиекъм околните.Нищо по-лошо и по-страшно няма от насилието върху човешкия дух.

 •  
  astra
  2011-04-18 17:16:47

  Първо ВМРО е по-голяма секта - дайте по тая логика да ги набием. Второ в Бибилята, която е основа на християнската религия не пише боядисвайте яйца , а обичайте ближния като себе си Трето много прости и нивежи хора има , ама Господ съди последен! И Нерон е смятал, че християните са секта

 •  

  Някои представители на тъпия материал бяха използвани от по-умните, а сега дори трябва да пишат обяснения в полицията. Йеховистите нарочно не са повикали достатъчно полицаи, за да се случи точно тази минавка за фенове, полуфенове и всякакви немислещи материали. Но резилът е най-голям за ВМРО - една традиционно подкрепяна в Бургас партия. Некачествен и страхлив матрял, откъдето и да го погледнеш. Ако имаха смелост, наистина щяха да се захванат с крадливите цигани, както някой споменава по-долу.

 •  
  Get Smart
  2011-04-18 15:47:02

  smartsmart ви го каза абсолютно точно. Наперени млади войводи срещу нещастни слаби хора, които вследствие на депресия са попаднали в неподходяща секта, вместо в държавна психиатрия, финансирана от НЗОК с вашите пари. Понякога българите избухват просташки и тъпо като араби и турци, вместо да се държат хладнокръвно като европейци. Циганска работа

 •  
  Левски
  2011-04-18 15:34:31

  Само така! Стига сме били толерантни към мошеници, сектанти и кви ли не!!! Малко са ги тупали!!! И следващия път пак така да им отговорят, щом празнуват разпъването на Исуса, сина Божи...плюя на свителската им вяра и подострям една тояга за следвщия протест. Лумпените тука да спорят на партийна тема, аз няма да оставя тия секти да зарибяват децата ни. С вас съм, футболни фенове!!!

 •  
  2345
  2011-04-18 14:52:26

  Точно така, smartsmart! Тия са абсолютни лекета. Излезли са някои клечовци и са им скочили отгоре. Да излезе ей така някой охранител и ще напълнят гащите. Тя цялата тази акция в крайна сметка ще излезе в услуга на йеоховистите. Което пък е знак колко са им тъпи организаторите. Срам за ВМРО! Само петнят името на ВМРО от историята. Купчина безделници! Безсрамници! Безмозъчни люде!

 •  
  smartsmart
  2011-04-18 13:17:03

  ВМРО са жалки страхливци! И са много глупави. Не разбират, че точно така ще засилят сектата, като създават мъченици! И разбира се, нападат някакви слаби хорица, айде да отидат по селата, където циганите крадат бабите и дядовците, или срещу мутрите и престъпниците? Не ИМ СТИСКА на меките китки. Не харесвам Свидетелите, но точно това ще ги направи по силни, уважаеми глупаци от ВМРО.

 •  
  НЕ НА НАСИЛИЕТО
  2011-04-18 10:53:31

  ИМА ДРУГИ НАЧИНИ ЗА ИЗРАЗЯВАНЕ НА РАЗЛИЧНИ МНЕНИЯ

 •  
  рафа
  2011-04-18 10:42:56

  Браво,браво,само така.Подобна измет трябва да бъде мачкана.

 •  
  Бургазлия
  2011-04-18 10:24:31

  ХАХАХА,СМЕШЕН ПЛАЧ! БОЙ ПО ВСЯКАКВИ СЕКТИ И ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ! КОЙТО ГИ ХАРЕСВА, ДА СИ ОДИ С ТЯХ!

 •  
  1234
  2011-04-18 08:37:32

  Онзи МАЛОУМНИК Йоан Костадинов е главния виновник че допусна сектата да се построй между 3 детски градини и две училища. Единствено по рода си предателство към децата заради шепа банкноти под масата. СРАМ Йоане как се гледаш в огледалото изобщо, как спиш спокойно?

 •  
  Ultra Nefteno Laino
  2011-04-18 00:55:25

  Голяма излагация. Каквито са партиите ни, такива са и "патриотите" ни. За съжаление все още не са се появили интелигентни политици-патриоти, като в ЕС, които да постигат целите си с промяна на законите и прилагането им, а не с такива глупости като тази циганска патаклама. Умни националисти, които вместо да се опитват да плашат циганите с черно кожено яке, сърдити приказки и намусени физиономии като Волен да се усмихват, но със законови и икономически мерки да спрат циганското свръхразмножаване, педофилия и неграмотност, което е основният проблем за България. Както и турската намеса в политиката, което също става със закон, а не с митинги пред джамиите. Очаквам да се появи такава патриотична партия, за която целите са по-важни от шума и боя с "най-големия враг", няколко десетки йеховисти.

 •  
  surpuhi bulbuldjiqn
  2011-04-18 00:05:30

  не сблъсък,а опит за убийство

 •  
  Видял
  2011-04-17 22:29:19

  Инициативата и организацията е на кръга "СКАТ". Сред погромаджиите можеше да се видят служители на телевизията, напр. Степан Дадурян. Мястото на сектата не е сред обществото ни, но и подобни изроди като нападателите са срам за града ни. Да видим полиция и прокуратура сега...

 •  
  фенклуба
  2011-04-17 22:26:31

  СЪДЕТЕ БЪЛГАРИЯ В СТРАСБУРГ. НЕКА ПОЛИЦАЙТЕ ДА СЕ НАУЧАТ И ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТ

Най-новото

Актуални теми

Двама са светкавично задържани за изнудване в Приморско

Огнен ад в Средец, загинаха баща и две деца

Пожар унищожи бившата постройка на детска градина срещу хотел "Приморец"