От „Продължаваме Промяната – Демократична България” са на среща при президента Румен Радев. Разговорът е иницииран от ПП-ДБ, след като стана ясно, че именно те стават втора по големина парламентарна група след трусовете в ДПС и ще получат втория мандат.

„Жегата отвън съвпадна с разгара на горещото политическо лято – множество остри противоречия, силна динамика в политическите процеси. Тази сложна обстановка изисква диалог и навременни и оперативни решения”, каза в началото държавният глава, пишат Нова.

„Искаме да предложим пакет от закони и решения, с които да направим липсващата крачка, с която да помогнем да се разчисти политическата система от корумпирани лица”, посочи Николай Денков.

От ПП-ДБ предложиха декларация и поискаха известно време от президента. Според държавния глава вторият мандат ги е изненадал.

„Очаквам да предприемете незабавни стъпки за изясняване на ситуацията около намирането на политическа подкрепа в рамките на 50-ото Народно събрание първо по съставянето на правителството. От вашите действия и реакцията на политическите сили ще взема решения кога да връча втория мандат”, каза Радев.

„Очакванията са ни през утрешния ден това, което предлагаме, да бъде изпратено до всички народни представители и след това да видим дали ще има подкрепа”, обяви Денков.