38-годишната Радостина Георгиева прелетя от Чикаго до Бургас, защото избра да се довери на лекарите от отделението по „Онкогинекология“ към Комплексен онкологичен център-Бургас. Впечатлена от опита на началника на отделението д-р Павел Добрев тя се върна в града, за да се подложи на манипулации тук след направени два прегледа в САЩ.

„През последните години, преди да замина за САЩ, живеех в Бургас. През 2021 година спечелих Зелена карта и отидох Чикаго при семейството си, което е там от 5 години. Като отговорна жена си направих профилактичен преглед през октомври 2022 година, при случайно избран лекар, когото не познавах, защото отскоро живея там, нямах препоръки за никого. Откриха ми полип на матката. Посетих втори доктор в САЩ, който констатира същото и двамата бяха на мнение, че трябва да ми бъде извършена манипулация хистероскопия. Насочиха ме към лекар, който е напълно непознат за мен. Реших да потърся моя акушер-гинеколог в Бургас и поисках мнение. Тя в момента е в Германия и ме посъветва, че най-доброто, което мога да направя, е да отида в КОЦ- Бургас и ме упъти към д-р Добрев. За първи път идвам и не съм сгрешила. Възхитена съм! Събрах мнения и затова съм тук от Чикаго. 12 часа съм летяла, за да дойда за манипулацията в Бургас.“, разказа Радостина Георгиева, чиято усмивка не слизаше от лицето й от облекчение след преминатото изпитание. Тя беше изписана от КОЦ-Бургас в добро настроение и заредена с позитивни емоции и благодарност.

„Всеки казва, че в такива моменти трябва да се запази спокойствие. Бих го казала същото, но не е толкова лесно. Само аз си знам какво ми беше вътре, когато в щатите ми откриха полипа. Там докторът реагира много остро и заяви, че незабавно трябва да се направи хистероскопия. Потърсих д-р Добрев, оказаха се не един, а два полипа. За следващия профилактичен преглед, отново ще летя. Сега се чувствам много добре. От самата манипулация не разбрах нищо, сложиха ми упойка, всичко мина много добре, после се оказах в стаята. Вече съм изписана, щастлива. Моят съвет е жените да се обръщат към този лекар, към когото трябва.“, каза тя.

Заварихме д-р Добрев в операционна. Той ни обясни, че на пациентката е извършено миниинвазивно хистероскопско изледване с последваша резекция на две полипозни структури. Това е било възможно благодаренние на новата хистерскопска кула на Олимпус, която скоро е била закупена за нуждите на „Онкогинекология“ с подкрепата на управителя на КОЦ-Бургас проф. Христо Бозов.