Десет мъже, сред които един украински гражданин и едно 17 годишно момиче, са задържани при едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици около учебните заведения.

Образувани са седем бързи производства и четири преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас. Най-характерните случаи са свързани със задържането на 26-годишен мъж от село Оризаре, в чийто дом служителите от Районно управление - Несебър намерили и иззели 32-станиолови свивки с марихуана.

Задържан е и 36-годишен постоянно пребиваващ в Несебър украински гражданин, в когото при извършването на личен обиск са намерени и иззети няколко пликчета с кафеникаво и бяло кристалообразно вещество (метамфетамин). При претърсване в дома на украинеца, разположен в несебърския комплекс “Черно море 2”, са намерени и иззети: плик със суха тревна маса (марихуана) и две пликчета и кутийка, съдържащи кафеникаво кристалообразно вещество (метамфетамин).