Водолази откриха потънал кораб край Созопол

img

Потънал кораб край Созопол откриха водолази по време на курсове за техническо гмуркане, водени от французина Паскал Бернабе. Това съобщи

Потънал кораб край Созопол откриха водолази по време на курсове за техническо гмуркане, водени от французина Паскал Бернабе. Това съобщи пред БТВ Мирослав Славчев, председател на асоциацията „Техникъл дайвинг” – България, които са организатори на обучението.

Председателят на асоциацията разказа, че находката е случайна. При едно от излизанията в морето по време на обучението Бернабе изискал да се отиде на място, където може да се осигури дълбочина около 30 метра. Тогава са забелязали кораба.

„Интересно е, че обикновено рибарски плавателни съдове "закачат" със съоръженията си потъналите кораби, но този не бе попадал на такава ситуация”, допълни Мирослав Славчев. Причината е, че целият кораб е вкопан в пясъка и може би след скорошна буря е започнал да се показва, обясни още той.  „Старите рибари не помнят на това място да е имало корабокрушение”, отбеляза Славчев.

Предстои плавателният съд да се разучи, както и да се разбере името му. Според водолазите откритият потънал кораб би могъл да е прекрасен обект за водолазен туризъм.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Двама са светкавично задържани за изнудване в Приморско

Огнен ад в Средец, загинаха баща и две деца

Пожар унищожи бившата постройка на детска градина срещу хотел "Приморец"