Български юрист, работещ на територията на Великобритания, дава ценни съвети на нашенци, които искат да си намерят работа в британската столица или въобще в страната. Те могат да помогнат на нашите гастарбайтери да си спестят лутания и разочарования.

Ето ги:

1. Правилната стратегия – хаотичното търсене на работа е много неправилен подход, за това си направете план – къде ще търсите, какво ще търсите и как ще го правите. Не можете да очаквате работата сама да ви намери.

2. Регистрирайте се във възможно най-много агенции за търсене на работа, за да увеличите шансовете си, освен ако нямате намерение да работите като самонаето лице.

3. Трябва да сте наясно колко време можете да търсите работа – в зависимост от финансовото ви положение преценете можете ли да отсявате или трябва да е примирите с по-малко заплащане поне на първо време.Трябва да сте наясно колко време можете да търсите работа – в зависимост от финансовото ви положение преценете можете ли да отсявате или трябва да е примирите с по-малко заплащане поне на първо време.

4. Преди да тръгнете да търсите работа си извадете важните документи – NIN, UTR, CSCS Card, банкова сметка– без тях търсенето на работа се обезсмисля.

5. Търсете работа чрез познати и приятели – споделете с колкото може повече хора, че търсите работа, така вероятността някой да ви помогне е по-голяма.

6. Без английски език сте загубени – ако си мислите ,че можете да работите в Лондон без да знаете английски и то на добро ниво, много бързо ще се убедите,че не сте прави.

7. Запишете се на курс по английски език и повишаване на квалификацията.

8. Решете как искате да работите – като самонает или за други хора.

9. Ако имате предишни работодатели в Лондон, потърсете ги.

10. Не забравяйте „чичко“ Google – там винаги може да намерите насоки за намиране на работа./ПИК/