Община Приморско записа поредното успешно представяне на две от най-големите международни туристически изложения в Русия и Германия. Морската община се презентира на ITB Берлин и MITT – Москва.

На самостоятелен щанд и с богата колекция от рекламни материали Приморско показа предимствата си на Международното туристическо изложение – ITB Берлин. Екипът на морската община рекламира възможностите за отдих, природните и културно-историческите си забележителности. Посетителите припознаха морските ни курорти като атрактивни места с комбинация от красиви плажове, чисто море и културно – историческо наследство.

След участието си на туристическото изложение в Берлин Приморско показа красотите си и на Международния форум MITT – Москва. Възможностите си за почивка общината представи на самостоятелен щанд – част от националния щанд на България. Рекламен филм, представящ природните и културни забележителности даваше подробна информация за предимствата й за отдих и туризъм. Професионално подготвените рекламни материали, сред които каталог, брошури, дипляни и сувенири също бяха част от нещата, с които Приморско се презентира. По традиция и тази година екипът на морския щанд даряваше на посетителите мартеници и създаваше празнична атмосфера с червено – белите пролетни символи.

Лазурните плажове, умереният климат, съхранената природа и запазените исторически и културни паметници привличаха интереса на голям брой посетители. Най-много запитвания за възможностите за почивка имаше от родители, чийто деца ще бъдат на лагери в Приморско и Китен.

Над 1600 фирми от 182 страни се представиха на най-големия форум за туризъм в Русия и един от петте водещи в световен мащаб. Посетителите на изложението в Москва тази година надхвърлиха 28 хил. души.

Следващото представяне на община Приморско ще бъде на Международното туристическо изложение „КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ“, което ще се проведе във Велико Търново от 6 до 8 април.