Посланикът на Великобритания у нас Н.Пр. Ема Хопкинс представи пред бургаски фирми възможностите за партньорство с британските компании и какви са начините за това. Презентацията, която бе под мотото "Business is GREAT", е резултат от съвместното сътрудничество на Бургаската търговско-промишлена палата и Посолството на Великобритания.

Заместник-директорът на Търговския отдел към Посолството на Великобритания Сашка Евтимова презентира пред бургаския бизнес най-доброто от Великобритания в сектор бързооборотни стоки - Платформата "Exporting is GREAT Success stories".

Зам.-кметът на Бургас Красимир Стойчев запозна присъстващите с възможностите за бизнес, инвестиции и развитие, които предоставя морският град. Той сподели, че в града има регистрирани над 16 000 фирми, някои от които със сигурност ще намерят своите британски партньори чрез представената платформа. Красимир Стойчев разказа, че Община Бургас работи активно за привличане на инвеститори в икономическите зони на града и за развитие на аутсорсинг индустрията и се надява със съдействието на Британското посолство да представим потенциала на нашия град пред британски инвеститори.

Председателят на Бургаската търговско-промишлена палата Цанко Иванов също поздрави присъстващите гости от Посолството на Великобритания у нас и ги запозна с представителите на бургаските фирми.