Премиерът Бойко Борисов даде срок на министрите си до понеделник да оправят бакиите в администрацията или... "ще има промени в кабинета, ако не се направи реформата".

"Всеки министър до понеделник, по всяка негова тема, трябва да ми е предложил извода и срока кога ще бъде свършено", посочи той. По думите му голяма част от публичните регистри, които са готови трябва да са приведени към работа до следващата сряда.

Бойко Борисов поясни, че е направил проверка на столичния КАТ и след това е станало ясно, че са нямали сайт, табели, тоалетни.

"Тогава започнахме да събираме браншови организации и институции, които имат отношение по въпроса. Бях изключително впечатлен от нотариусите, от тяхното ръководство. Те дадоха една много прагматична програма, как да сработят с КАТ. Тя вече е почти на финал и се надявам много скоро да заработи", коментира премиерът пред Нова тв.

"Един месец в кампанията слушах проблемите на хората и се замислих защо така се получава. Има места, където искат лична карта и акт за раждане. А картата се издава на основание акта за раждане", даде пример за административните безумия Борисов.

"Хората от опашките да не би да излизат в отпуск, че чиновниците да излизат", мотивира той плановете си да спре летните отпуски на администрацията.

Според него, за да отпадне хартиеното свидетелство за съдимост трябва да се променят 40 закона.

"Ще вкараме промените бързо и се надявам и парламента да го приеме бързо. 3 800 000 лв. се събират от свидетелствата за съдимост, а хората губят 26 млн. часа", пресметна премиерът./dnes.bg