Аспарух Иванов е новият общински председател на БСП - Карнобат. Той бе избран с явно гласуване на общинската конференция, която се проведе днес. 57, от общо 82 по списък, бяха присъстващите делегати.

Номинации за поста бяха получили още Петя Милкова, Красимира Шопова, Пенко Атанасов, Дечко Димов, Теодор Ченешев, Кирил Железчев и Димитър Ганчев, но всички те си направиха отвод.

Конференцията започна с доклад от досегашния лидер на БСП – Карнобат и вече народен представител на „БСП за България” Тодор Байчев. Гости на събитието бяха Николай Тишев (също народен представител от „БСП за България”), председателят на БСП – Бургас Живко Господинов, областният председател на ОЖС на БСП - Бургас Тинка Желязкова, Атанас Зафиров (член на ИБ на НС на БСП) и Пламен Червеняков (отговорник за област Бургас към НС на БСП).

Аспарух Данчев Иванов е роден на 3 февруари 1986 година в Карнобат. Средното си образование завършва в ССУМОР гр. Бургас. През 2009 г. се дипломира в СУ „Св. Климент Охридски“ гр. София, специалност „Политология“. От 2009 г. до сега работи в КНСБ, като от 2011 г. е общински координатор за гр. Карнобат. От 2012 г. работи също така в Професионална гимназия по селско стопанство и лека промишленост – гр. Карнобат, където в момента заема длъжността „заместник-директор“. Председател е на младежкото обединение на БСП-Карнобат от 2015 г.