„Само че на предсрочните избори какво направихме? Искам всеки един от нас да си зададе въпроса и да си отговори сам за себе си. Защото, имаше едни лъжци мушмуроци, които 20 години бяха в ръководството на партията и благодарение на нашето доверие и единство, станаха личности, но когато не заемаха постове в партията, влязоха в категорията на предатели. Успяха да подведат и излъжат много хора, тръгнаха да се обявяват, че са нови. Те не са нови, единственото ново, което има в тях е, че станаха предатели. И на нашата общност и на нашата родина. Тяхната лъжа какво направи? Така лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ надъха жителите на Руен по време на днешния празник по повод 38 години от създаването на общината. В речта си Карадайъ заяви, че ДПС е за единство.

„Тяхната лъжа направи така, че 100 хил. гласа да отидат на вятъра, да отидат в коша за боклук. Всички тези гласове, които отидоха на вятъра, носят полза единствено на националистите, нацистите, на фашистите, които днес официално влязоха във властта, благодарение на тях. А ние – тази борба, която водихме през 89-та година против тоталитарния режим – в името на какво беше? В името на по-доброто бъдеще на нашата родина или някой да дойде да ни разделя? На този въпрос трябва да си отговорим“, добави лидерът на ДПС.

Според него предателите, които нямат филосовфия и идеология, разчитат на лъжата и фалша. „Политиката им се гради на това. Никога не сме били против Турция и не само против нея, а против нито един наш съсед. Ние в България и във всички европейски институции сме работили за развитието и членоството за демократична, светска и кемалистка Турция в ЕС и ще продължаваме да работим“, заяви още Карадайъ.

Той дори направи паралел с танца на кукерите от Вресове, които малко преди той да поеме микрофона, излязоха пред хората.

„Както видяхме кукерите, които застанаха тук да гонят злото, така по същия начин ние трябва да застанем заедно с тях. Във всяка една от маските имаше огледало, в това огледало трябва да видим доброто, да видим себе си“, добави той.

Карадайъ, заедно с почти всички депутати от партията, много кметове и гости от Турция, бяха на тържествата в Руен. Тържествата започнаха от снощи с концерт на фолкзвездата Анелия, а днес там е целият национален отбор по борба, заедно с големите звезди Армен Назарян и Станка Златева.