В битката за общински лидер за БСП-Бургас останаха двама от петимата кандидати, които предварително бяха заявили намерение за участие – досегашният зам.-председател Живко Костадинов и бившият общински съветник Йордан Георгиев.

Днес общинската организация на БСП провежда конференция за избор на председател, тъй като досегашният Николай Тишев вече е депутат и като такъв трябва да освободи поста в Бургас.

Живко Господинов е считан за кандидата, който ще продължи линията на Тишев, а Йордан Георгиев е сочен за лице на промяната. В кулоарите обаче се коментира, че нагласите на делегатите в залата са в полза на Господинов. Очаква се до обяд да стане ясно името на новия председател.

В изказването си на конференцията Николай Тишев подчерта успехите на общинската структура, докато тя беше под негово ръководство. Сред тях той изтъкна възраждането на вечния огън и манифестацията за 1-ви май. Тишев посочи и, че загубата на БСП на парламентарните избори през март, била едва в съотношение 1:1,8 в полза на ГЕРБ. Това било успех, тъй като на предходния вот била 1:4.

Обстоен анализ на работата на местната тсруктура направи депутатът Димитър Стоянов, който е бивш общински лидер. Той заяви, че БСП трудно може да намери кандидат за кмет извън собствените си среди, тъй като никой не бил съгласен да дава името си.

Кой ще бъде новият председател на социалистите в Бургас, очаквайте по-късно.