Евреите у нас се вдигат на протест заради Валери Симеонов и нацистките поздрави на чиновници

Евреите у нас се вдигат на протест заради Валери Симеонов и нацистките поздрави на чиновници

Политика 439 0

Еврейската общност у нас се вдигна на протест заради хитлеристките поздрави на чиновници и изказванията на Валери Симеонов за концентрационния лагер Бухенвалд, предаде Нова телевизия. Жестовете и думите им бяха определени като грозна проява на неуважение към паметта на милиони невинни жертви. От организацията на българските евреи „Шалом” и Централния израилтянски духовен съвет определиха участието на Валери Симеонов във властта като тревожно.


„Не мога да оправдая да отидеш на гробища и да говориш смешки. Смешки в това свято място не мога да оправдая. Така както Валери Симеонов на смешка говори. Видях човека, който доброволно си подал оставката, заместник-министър. Този заместник-министър знае ли, той е интелигентен човек, знае ли, че в Полша, в концлагера Собибор, Хитлер изпрати 250 хил. души, за да почне разрешаването на т.н Еврейски въпрос? Не мога да приема тази оставка за нещо много естествено, много честно и много почтено”, коментира Бети Давидова.


/БЛИЦ/

Етикети: еврейска общност, иска, оставка, валери симеонов

коментари

0

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com