Валери Симеонов с ответен удар от Бургас: Не съм казвал, че съм си правил майтапчийски снимки! Ще заведа дело

img

Зам. министърът Павел Тенев беше изхабен заради нелепа шега, ясно е, че не може да бъде упрекнат по какъвто и да е начин във фашистка или каквато и да било идеология, каза вицепремиерът на извънреден брифинг в Бургас

Вицепремиерът Валери Симеонов се закани да съди вестник „Сега“ заради заглавието, в което е цитиран: Кой знае какви майтапчийски снимки от „Бухенвалд“ имам. „Аз ще ги съдя, до снощи не обръщах внимание, но виждам, че тази истерична кампания прие прекалено големи размери“, каза Симеонов на извънреден брифинг в Бургас днес. Вицепремиерът е в морския град заради разчистването от постройки на плажа в Слънчев бряг, както и заради предстояща среща във връзка с подготовката на летния сезон.

„Съжалявам за зам. министър Павел Тенев, който беше изхабен заради една нелепа шега. Видяхме снимките, снимал се е с всички известни личности, например с Елтън Джон и други. Ясно е, че той не може да бъде упрекнат по какъвто и да е начин във фашистка идеология. Нелепо си замина, ние сме го избирали по неговите професионални качества. Съжалявам. В тази ситуация няма друг ход, освен да приемем неговата оставка“, каза Симеонов по повод скандала с снимката, която Павел Тенев е публикувал във фейсбук, на която позира с нацистки поздрав пред една от статуите в музея на восъчните фигури в Париж. Заради нея Тенев се оттегли като зам. министър, за какъвто официално трябваше да бъде обявен днес.

„Това, което и изнесено и което се внушава със заглавието по мой адрес във вестник „Сега“, не е вярно. Никога не съм казал никъде, че съм си правил майтапчийски снимки. Аз ще ги съдя. До снощи не обръщах внимание, но виждам, че тази истерична кампания прие прекалено големи размери. Не могат да ме вкарат в сценарий“, каза Симеонов.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

19-годишната Ивета беше жестоко убита от своя приятел в Айтос

Тежка катастрофа в Ришкия проход

Задържан е 64-годишния Иван за блудство с момиченце в "Меден рудник"