Новият кмет на Лозенец Женя Гандиева положи клетва на сесията на Общинския съвет в Царево, която се проведе днес.

На частичните местни в курортното селище, които се проведоха на 30 април 2017г, кандидатът на ПП ГЕРБ Женя Гандиева бе категорично избрана от жителите за кмет.

Кметът на Царево Георги Лапчев поздрави новия кмет на Лозенец:

„ Работата като кмет е една нелека задача, тя е мисия с 24 часово работно време. Поста, който заемате Ви обвързва с голяма отговорност, тъй като Лозенец е една от перлите на Южното Черноморие. Категоричната победа на изборите показа, че жителите Ви имат голямо доверие, сигурен съм, че ще го оправдаете. Ние всички тук ще работим заедно с Вас, за развитието на Лозенец.“

На днешното заседание бе одобрено и кандидатстването на Общината с проектно предложение „Социално предприемачество за професионална интеграция и приобщаващ растеж“ по процедура „Развитие на социалното предприемачество“ на ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 год.

Общинските съветници на Царево приеха и Стратегията за развитие на социалните услуги в Общината за периода 2016 год.-2020 год., както и приеха Годишния план за развитие на социалните услуги в за 2018 год.

Бе приет и Годишния финансов отчет на „МЦ ОБЩИНСКИ МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР- I-ЦАРЕВО “ ЕООД към 31.12.2016 год. и обявяването на същия в Търговския регистър при Агенцията по вписванията.