Скандал в ОбС-Созопол заради ромските фамилии Чолакови и Дянкови, Равадиново не ги иска

img

В момента двата рода живеят в изоставени постройки в т. нар. палестински лагер край морския град. Имат ли право да бъдат картотекирани за отстъпено право за строеж? 

Скандал избухна в Общинският съвет в Созопол заради ромските фамилии, известни в морския град като Чолакови и Дянкови. В момента двата рода живеят в изоставени постройки в. нар. палестинки лагер, но често обикаляли към близкото село Равадиново. Те са кандидатствали за отстъпено право за строеж и имат право да бъдат картотекирани. Това предизвика остър отпор от страна на кмета на Равадиново Иван Пазвантов на сесия на местния парламент, която се провежда в момента в Созопол. „Тези хора правят само бели. Конете им вършеят из цялото село и го застилат в мръсотия“, казаха общински съветници запознати от близо с халата на двете фалмилии. За да утихнат страстите се наложи председателят на Общинският съвет Красимира Германова да даде 15 минути почивка.

В дневният ред на сесията е включена още една гореща точка, която се очаква да разпали страстите – предложението ОУ „Пейо Яворов“ в село Крушевец да бъде трансформирано в начално, поради недостиг на ученици от 5 до 8 клас. В залата присъстват жители на селото, които тази сутрин са блокирали пътря Крушевец - Малко Търново в знак на протест.

Очаквайте подробности в БургасИнфо!

1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    HItler
    2017-05-05 12:52:51

    Мамка им и мангали - няма ли някой крематориум наблизо да ги настанят безплатно до живот в пещите му?

Най-новото

Актуални теми

Жестока катастрофа с автобус от Бургас за София, има жертви и ранени

Задържаха педофил, зарибявал малка бургазлийка за секс в интернет

Пламнаха два вагона на влака от София за Бургас