Оластният управител на Бургаска област Вълчо Чолаков празнува днес 46-ти рожден ден и по този повод беше изненадан с впечатляващо видеообръщение от свои верни приятели. Хората, участващи в трогателните кадри, го опредилиха като добър човек и истински обединител. Губернаторът получи стотици поздравления, сред които от премиера, министри, шефове на държавни институции, юристи и много приятели, които той е съхранил през годините.

Неговите колеги-адвокати му подариха „челник“, който да му служи при поход в планината. Чолаков е запален планинар и подаръкът му беше връчен с посланието да намери време и да покори връх Ботев, тъй като през последните 2 години не е излизал в отпуска. Областният управител получи от кмета на Бургас Димитър Николов графика на бургаски автор. Служителите от областна администрация му връчиха кристални чаши с пожеланието да има много поводи, с които да събира хора край себе си, тъй като умее да обединява всички около различни полезни каузи. Директорът на ОДМВР старши комисар Калоян Калоянов, който беше рожденик преди ден, подари на Чолаков книги на историческа тематика, тъй като четенето е сред хобитата на губернатора.

Сред подаръците имаше и везни с идеята Чолаков да взема винаги правилните решения като отличен управленец.

Вълчо Чолаков е областен управител от 2 години и половина и затова време показа, че е всеотдаен в работата си и успява да намери баланс, да бъде справедлив и да обединява хората. Това беше и основното послание, което днес неотменно присъстваше в поздравите към него.