Нещастната и отчаяна майка и домакиня Златинка живее 12 години със своя партньор Павел, двамата си синове от предишен брак и дъщеря им Таня в къща в околията на Бургас. Тя признава, че комуникацията в семейството им липсва напълно и всеки гледа само и изцяло себе си. Златинка се грижи съвсем сама за домакинството и освен това работи постоянно на пълен работен ден. Съпругът й Павел не се грижи по никакъв начин за домакинството и за децата. Дори не се разбира с двете момчета, които не са биологични негови деца. От своя страна и трите деца непрестанно са пред компютрите и не водят нормална комуникация с другите членове от семейството.

Златинка взима решение за участие в предаването „Смени жената“. Тя се надява, че жената, която дойде в дома й, ще намери подход към всички и те ще започнат повече да споделят, да си говорят и да са по-задружни.

Катрин и Ангел са щастливо младо семейство. Двамата имат малко двегодишно момченце на име Ангел. Двойката признава, че са изключително щастливи заедно и доказват любовта си всеки възможен момент. За Катрин на дневен ред е динамиката, грижите за детето и това да изглежда във форма и добре. Приоритет в семейство Богданови съвсем не е домакинската работа, но все пак се справят подобаващо и заедно. Основно правило е да отделят време един за друг, да си говорят, да излизат с приятели и да прекарват време с детето си.

В някои семейства романтиката и обичта може би са изчезнали напълно, но за други тя е още по-вълнуваща с всеки изминал ден. Разликата между двете семейства е именно в това. Отборната игра е главно семейно правило за Богданови, но Златинка и Павел не са го осъзнали през живота си до сега. Една жена, която е „майка орлица” в цялата къща и една значително по-млада жена, която е свикнала да разчита на съпруга си във всяко едно отношение разменят роли тази сряда от 21 часа по bTV. Главните роли ще бъдат заети от две коренно различни жени, чиито ежедневия и цели се различават коренно. Много допуснати грешки и дългогодишно премълчаване на факти ще бъдат осъзнати в новия епизод на социалното риалити. Борбата и в двете нови семейства ще бъде възпитателна, въпросът е дали и двете семейства ще променят навиците си за добро?