Депутатът от ДПС Камен Костадинов напуска 44-тото Народно събрание, обяви той в парламента.

Напускам 44-тото Народно събрание, защото във Велико Търново и в Бургас бяха реализирани преференции на случаен принцип, а водачът има отговорност за поведението на хората в съответните листи, обясни Костадинов, цитиран от offnews.bg.

„Считам, че отговорността и примера се дават лично“, допълни Костадинов. „Членството в партията е доброволно. Всички членуващи в партията, в обществената организация създават общи правила и ги спазват.

ДПС има решение да не се реализира мандат на база случайни преференции от рода на 15/15 и в случая 9/9“, каза лидерът на движението Мустафа Карадайъ. По думите му колегата му Ангел Исаев - първият независим депутат в този парламент, е декларирал, че няма да реализира мандат на този феномен, но остава в НС не по правилата.

„Ние ще имаме и законодателна инициатива за решаването на този въпрос“, каза Карадайъ.

Камен Костадинов бе депутат в 38-то Народно събрание от ОНС и в 40-то и 41-то Народно събрание от ДПС.

Припомняме, че на парламентарните избори на 26-ти март Камен Костадинов беше водач на листата на ДПС в Бургаски регион, като на втора позиция беше емблематичния за областната структура на партията Дурхан Мустафа. В деня след вота обаче стана ясно, че листата е пренаредена от деветия в нея - Ангел Исаев, кмет на бившето село, а сега квартал на Бургас - Рудник. Исаев не се отказа от депутатското място и беше изключен от партията, като остана в парламента като независим народен представител. Излизането на Костадинов от НС означава, че Дурхан Мустафа все пак ще бъде депутат. Преди дни той каза пред БургасИНФО, че засега не чертае планове за бъдещето и се е отдал на почивка.