Коалиция между ГЕРБ и БСП със сигурност няма да има, разкри пред ПИК високопоставен източник от партията - победителка в изборите.

Никой от ръководството на ГЕРБ не заставал зад подобна екзотична идея. Напротив - преобладавало мнението, че този път Борисов трябва сам да състави кабинет и да го предложи на гласуване в Народното събрание.

Предполага се, че доверие ще му гласуват всички парламентарни групи без БСП, включително депутатите на Марешки. Най-вероятно от партията на Ахмед Доган също щели да подкрепят правителство на малцинството. Можело и да се въздържат, а само лидерът Карадайъ символично да пусне бюлетина "за" - като кредит на доверие.

При всички случаи утре започват формални преговори между ГЕРБ и Патриотите. Според източника на ПИК към този момент било по-вероятно да се стигне до подписване на споразумение, според което Патриотите подкрепят кабинета и програмата му без да излъчват министри. В замяна щели да получат председателския пост в Народното събрание (Красимир Каракачанов) и шефските места в повечето парламентарни комисии.