БСП води с убедителна преднина в затвора в Бургас, сочи обработката на първите пристигнали протоколи. В бургаският затвор 36 гласоподаватели са гласували за БСП, 16 са дали своя вот за ГЕРБ, 8 за ДОСТ, 6 за „Воля“. Гласували са както арестантите, които са на територията на бургаският затвор, така и дежурният персонал. По традиция първите обработени протоколи са именно от затвора.

„206 354 души гласуваха в област Бургас на Парламентарните избори, 55,6% е изборната активност“, съобщи председателят на РИК-Бургас Елка Стоянова за БургасИнфо.

Упражнилите своето право на вот са 22 354 души от областта. Изборният ден вече приключи навсякъде. В РИК-Бургас вече се обработват протоколите на пристигналите 6 секционни избирателни комисии след края на изборния ден. В момента се очакват чувалите с бюлетините от изборните секции в областта, първи пристигнаха протоколите от бургаския затвор и от Несебър. От шестте секции, чийто протоколи вече се обработват в спортна зала „Бойчо Брънзов“, две са от Несебър, една от Болницата и подвижната избирателна секция в Бургас.