Привикаха Надежда Нейнски във Външно заради изборите

img

Обсъжда се очакваният наплив от автобуси на границата и осигуравянето на реда

Посланикът ни в Република Турция Надежда Нейнски е повикана за консултации в Министерството на външните работи (МВнР). Това става ясно от публикувано на сайта на ведомството кратко съобщение.

Нейнски е повикана днес. От Външно министерство не посочват каква е причината за това.

Поводът за консултациите вероятно са обтегнатите напоследък отношения между Турция и Европейския съюз и предстоящите у нас предсрочни парламентарни избори.

Припомняме, че вчера вицепремиерът Стефан Янев призна, че има вероятност на границата да се струпват автобуси с желаещи да гласуват. Той увери, че властите са в готовност, ако това се случи.

Седмица по-рано пък турският посланик у нас Сюлейман Гьокче бе привикан във Външно министерство. Повод за това станаха изказвания на турския социален министър Мехмет Мюеззиноглу пред български изселници в Истанбул на 3 и 6 март.

От МВнР бяха категорични, че считат за напълно неприемливи обещанията за материални стимули при гласуване и откритите призиви за подкрепа на една определена политическа партия. От Външно разглеждат това като директна намеса във вътрешните работи на България. /news.bg

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Самоубийство от любов в "Меден рудник", 26-годишният Атанас скочи от седмия етаж на бл. 100

Мярка за неотклонение на Кирил Атанасов за стрелбата в Свети Влас

Балове 2018 в Бургас - блясък, атракция и стил