Кандидатите от листата на Нова Република за област Бургас проведоха десетки разговори с жителите и гостите на Бургас. В събота водачът на листата Стоил Яков, заедно с Иво Баев, Богдан Христов, Георги Стоянов, Ивайло Ляхович, Митко Иванов и Таня Божинова разговаряха с много хора из Бургас като даваха решение на техните проблеми. Обиколка на града направи и зам.-председателят на ДСБ, част от коалицията Нова Република, Димитър Сяров.

Много от гражданите изразиха искрена радост, когато разбраха, че лидери на коалиция Нова Република са Трайчо Трайков, Радан Кънев и Мартин Димитров.

„Радваме се, че тези достойни и честни хора са заедно. Сега, когато знаем, че са в Нова Република, ще гласуваме с номер 4 на 26 март“ споделиха семейство Петкови от Бургас.

„Ние сме хората, които имат смелостта да спрат корупционните схеми при усвояване на европейските средства, които ощетяват всички и най-вече нашите деца“, каза пред граждани водачът Стоил Яков.

„Като част от Нова Република смятам, че е важно да работим за привличане на инвестиции – наши и чужди, но е много важно също така да бъдат стимулирани местните предприемачи да развиват бизнес в нашия регион”, заяви целите си Богдан Христов.

Адвокат Иво Баев призова жителите на Бургас да гласуват за Нова Република, за да могат младите хора, подобно на кандидат-депутата от коалицията Георги Стоянов, да останат и се развиват в България.