„Ако аз не бях джентълмен, а Вие не бяхте дама, щях да Ви кажа... „ – С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов влезе в задочен сблъсък с журналистката Елена Йончева, водач на листата на БСП в Хасково. Борисов втърди тона, след като днес по време на предизборен дебат по Нова телевизия Йончева нарече програмата за саниране „абсолютна кражба”. „Това е все едно една гнила ябълка да я покриете с целофан. Дадохте 2 милиарда за декорация”, обобщи тя и влезе в остър конфликт с опонента си – първият в листата на ГЕРБ в Хасково и бивш енергиен министър Делян Добрев.

„Сутринта слушах едно от новите лица, което аз го познавам от 50 години. Вторият в листата им в Хасково след нея – фирмата му санира блоковете. И тя казва: „Крадете!” Ами този човек като краде, спри го”, коментира Борисов и допълни: „Та това ново лице, ако продължи да каже още една дума, ще наруша закона, и ще кажа как бяхме принудени милиони да платим за нея с мъж премиер тогава”. Бойко Борисов определи това като явен конфликт на интереси.

И се обърна към журналистите: "Ще ли сте успешни, ако централата плаща по няколко милиона за една журналистка за интервю в чужбина? Бяхме принудени и ние да плащаме милиони. Да платим за нея”.