Ученикът Димитър Ч., който преби в автобус 15, в района на Летище Бургас, 65-годишния тогава авионжинер Чанко Стайков, е осъден на обществено порицание за юмруците, които заби в лицето на възрастния човек. Побоят предизвика широк обществен отзвук, заради агресията на тийнейджъра, скочил срещу Стайков, защото направил забележка на приятелката на Митко – Христина, да си свали калните обувки от седалката. Случаят взриви публичното пространство в началото на 2016 година. Авиоинженерът пътувал всекидневно по тази линия, а в злощастния ден в автобуса имало 10-тина пътници.

„Младежът нанасяше удари в лицето ми, просто въобще не стана дума за някакъв диалог. Просто налагаше и аз бях просто шокиран от начина, по който се разви цялата тази ситуация", разказа тогава Чанко Стайков. Ден по-късно полицията задържа младия побойник.

Бургаският районен съд тази седмица е признал за виновен младежа за нанесена средна телесна повреда чрез нанасяне на юмруци в лицето на Чанко Стайков, като е избил двата му предни горни зъба. Магистратите са освободили от наказателна отговорност Митко, като са му наложили административно наказание, изразяващо се в обществено порицание. То трябва да бъде изпълнено чрез прочитане на присъдата пред 11 „е“ клас на ПГЕЕ „Константин Фотинов“, където учи тийнейджъра.