Ние бяхме толератни, бяхме доброжелателни. Омбудсман си направихме от БСП, само и само да има мир, да има стабилност. Какво получихме в замяна – тежък реваншизъм, заяви лидерът на ГЕРБ

„Не мога да си представя, че такива промени стават без партията-майка да участва. Ако не участва и е истина, това, което казват, аз съм убеден, че тежко ще бъдат манипулирани изборите.“ Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод уволнението на главния секретар на МВР и другите кадрови смени, извършени от служебното правителство. Според него от БСП могат да направят нещо като „Костинброд“.


"Когато БСП управлява, следва въпросът "кой"," заяви Борисов, цитиран от "Фокус". По думите му смяната на главния секретар на МВР е станала по криминален начин.

„След един месец, ако спечелят изборите, да сменят всички. Ние бяхме толератни, бяхме доброжелателни. Омбудсман си направихме от БСП, само и само да има мир, да има стабилност. Какво получихме в замяна – тежък реваншизъм, опитаха се дори ревизии да правят. Оказа се всъщност, че няма нарушения. Сега ще им правят проверки на проверките“, допълни Борисов и обясни, че за пет дни са сътворили неправилни решения.

"Това правителство кой го назначи? Кой предложи министрите? Кой, кой, кой? Кой носи листенцата някъде, къде е това място", ядоса се Бойко Борисов.

„Хич не ми се участваше да съм водач на листи, но щеше да се тълкува така, както когато г-жа Нинова разбра, че Делян Пеевски е в Благоевград и изведнъж ѝ се стори, че Благоевград не й харесва, защото имали нови лица“, посочи Борисов и обясни, че този дебат от всички е щял да му е най-интересен, за да се чуе какво е станало.

"Тя се уплаши да води в Благоевград. Мислех, че от Цецо (зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, бел. ред.), но после видях, че от ДПС там е Пеевски", добави лидерът на ГЕРБ.

Той обърна внимание, че зам.-председателят на БСП Стефан Данаилов ще води на две места, а лидерът на партията Корнелия Нинова - само на едно. По отношение на номера на партията в бюлетината той попита защо БСП не са коментирали, че ДПС е преди тях.