Освободеният зам.-областен управител на Бургас Владимир Крумов е бил на служебна командировка в Турция по реализацията на съвместен проект, когато е научил, че в администрацията е пристигнала заповед от служебния премиер Огнян Герджиков за отстраняването му от работа.

„Областният управител Вълчо Чолаков ми препрати по viber снимка на заповедта и моментално прекъснах посещението си”, каза днес пред журналисти Владимир Крумов.

На 16-ти февруари, четвъртък, той е подал молба за отпуск. Тогава все още листата с кандидат-депутати на ГЕРБ не беше регистрирана, но въпреки това е издадена заповедта на Герджиков за освобождаването му. Тя е от същата дата – 16-ти февруари и в нея няма посочени мотиви. Още от следващия ден Крумов не трябвало да бъде на работа.

„Регистрацията на нашата листа е на 20-ти. Ние бяхме получили указания, че е необходимо незабавно след регистрацията ни, евентуално като кандидат-депутати, да подадем молби за отпуск, към които да са прикрепени копия от документа от РИК. Аз направих това няколко дни по-рано. Случаят с мен показва, че чистката продължава”, каза Крумов.

Владимир Крумов е общински лидер на ГЕРБ Карнобат и кандидат за депутат на 14-то място в листата на ГЕРБ. Припомняме, че другият зам.-областен управител Севдалина Турманова също е кандидат за народен представител от ГЕРБ, но в момента е в болнични. И тя вече е подала молба за отпуск.

Днес трябва да е първият работен ден на новия зам.-областен управител Кина Шереметова.