„Плашещо е това, което се случва с натиска върху държавната администрация”, каза областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев

Служебното правителство се опитва да вкара БСП през задната врата във властта. Така областният лидер на ГЕРБ в Бургас Димитър Бойчев определи освобождаването на зам.-областния управител Владимир Крумов от служебния премиер Огнян Герджиков.

„За мен това е доказателство, че Огнян Герджиков е поел именно този ангажимент. Оказва се натиск върху втория и третия ешалон на държавната администрация. Това е много сериозно”, добави Бойчев.

Според него още по-стряскащ е фактът, че на мястото на Владимир Крумов в Областна управа е назначена Кина Шереметева – дългогодишен служител в Информационно обслужване, което отговаря пряко за изчисляването на изборните резултати. Тя е съпруга на заместника на бившия кмет на Бургас Йоан Костадинов – Атанас Бошев.

„Имаме данни за натиск и върху други служители на държавната администрация”, заяви още Бойчев.

На въпрос дали ГЕРБ и БСП тръгват от равни позиции на изборите в Бургас, той заяви, че за него кампанията не започва този месец.

„Има какво да покажем, но в случая става въпрос за натиск върху хора. Не ми звучи сериозно поведението на служебния премиер Огнян Герджиков. За мен доброто му име отиде в канала”, добави още Бойчев.

Как доскорошният зам.-областен управител Владимир Крумов е получил заповедта си за освобождаване, вижте ТУК.