ГЕРБ отвръща на удара: Нямате право да ни проверявате

img
снимка: banker.bg

„Служебното правителство не е органът, който може да извършва проверки, на който и да е кабинет”. Това заяви бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова на пресконференция в централата на ГЕРБ

 

„Служебното правителство не е органът, който може да извършва проверки, на който и да е кабинет”.

Това заяви бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова на пресконференция в централата на ГЕРБ.

„Митът за някакви зловещи злоупотреби от правителството на ГЕРБ не беше доказан и няма как да бъде доказан”, добави бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Петкова каза, че за нея, като одитор по професия и дългогодишен директор на Агенцията за държавна и финансова инспекция, е било интересно да разбере какво са ревизирали министрите от служебното правителство на Огнян Герджиков.

„Това, което чух меко казано ме притесни“, посочи тя. „Има контролни органи в Българи, ние сме правова държава и всеки трябва да знае своето място и своята функция“.

Тя подчерта, че никое правителство няма такива функции: „Органите, които осъществяват проверки са Сметната палата, Агенцията за държавна финансова инспекция и тогава когато става въпрос за разходване на средства, получени по оперативните европейски програми компетентността е на Изпълнителната агенция за одит на средствата от ЕС”, подчерта Петрова и добави, че единствената задача на служебното правителството е да организира избори.

Лиляна Павлова пък попита защо докладът от т. нар. проверки не е публикуван и какво ще се прави с него.

„Някой ще го дописва или просто целта беше да се изрекат някакви думи, внушения, за да може три дни да има храна за говорители и предизборни спекулации“, коментира Павлова.

По думите ѝ всички трябва да знаем, че в тази правова държава трябва да се работи с документи и да се изказват компетентните органи.

Лиляна Павлова добави, че в нейния ресор няма констатации за нарушения. „Благодаря за оценката“, допълни тя.

„Служебното правителство трябва да работи за това, за което му е целта, а не да бъде участник в предизборната кампания”, добави бившият министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

Според нея всички действия на служебния кабинет, включително и кадровите промени противоречат на думите на президента Румен Радев, че служебното правителство е с основна задача да проведе честни и прозрачни избори.

 

Vesti.bg

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Самоубийство от любов в "Меден рудник", 26-годишният Атанас скочи от седмия етаж на бл. 100

Мярка за неотклонение на Кирил Атанасов за стрелбата в Свети Влас

Балове 2018 в Бургас - блясък, атракция и стил